Ζήσε τον πιο νοστιμο σου μύθο.

20140702-173035-63035257.jpg
Το καλοκαιρι ειναι χαρα θεού και απόγειο γευστικών εμπειριών. Αυτο ισχύει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα όπου ολα τα λαχανικα καα τ φρούτα έχουν μια γεύση που δεν την βρίσκεις αλλου. Φίλοι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό, σίγουρα θα συνηγορησουν μαζι μου.
Αυτο προσπάθησα να μεταφέρω όσο μπορούσα σε μια παρέα παιδιών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για πρωτη φορα τον αλλο μηνα. Τα κάλεσα την περασμένη Κυριακη και τους εφιαξα Ελληνικο φαγητο. Κατι σαν κατευοδιο στην χώρα της ώριμης ντομάτας, της βουτυρατης φέτας και του μελωμένου πεπονιου.
Αυτο που εκανα σίγουρα δεν φτανει γευστικά γεμιστα λαϊκής, όμως έβαλα τα δυνατά μου όσο μπορούσα. Διάλεξα ώριμες ντοματες, μελιτζάνες απο τον φαρμερ της γειτονιας μου, και τα μαγείρεψα με πολλή αγαπη.
Τα παιδια ευχαριστηθηκν πολυ και εγω ακόμα περισσότερο.

Εδω θελω να σας πω για την μελιτζανοσαλατα μου που μοσχοβολουσε. Τωρα ειναι ο κατάλληλος καιρος να την φιαξετε, που οι μελιτζάνες δεν έχουν ακόμα πολλα σπόρια. Παίρνω δυο φλάσκες τσουπωτες-τσουπωτες και τις καπνίζω ετσι με το φλουδι στη φλόγα του γκαζιου της κουζίνας. Βάλτε κι ένα σανιτας φοιλ απο κατω να μη γίνουν ολα μελιτζανια!

Αν δεν έχετε κουζίνα γκαζιου χρησιμοποιήστε καποια αλλη φωτιά. Στον φούρνο το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο. Δεκα λεπτα θελει σε σιγανη φωτιά, γυρίζοντας απο όλες τις πλευρές για να μαλακώσει η μελιτζάνα.  Οταν κρυώσει, ξεφλουδίζω και αφαιρώ τα σπόρια.  Η κουζίνα μοσχοβολα απο το κάπνισμα. Βάζω την καθαρισμενο μελιτζάνα σε μια ξύλινη επιφάνεια και με ενα μαχαίρι, την κόβω πολλές φορες αλλάζοντας με το μαχαίρι γωνία. Τσοπ τσοπ, τσοπ τσοπ, κλπ.
Ετσι δεν γίνεται εκεινη η κρέμα που συνηθως μας δίνει το μπλεντερ. Αυτο ήτανε. Μεταφέρω την μελιτζάνα σε ενα μπωλ και ρίχνω μεσα μια με δυο σκελίδες σκόρδο, λίγο αλάτι, ενα τέταρτο του φλυτζανιου παρθένο ελαιόλαδο και ανακατευω με ξυλινη κουταλα μεχρι να ενωθουν τα υλικα.  Στο τελος προσθετω κοκκινο ξυδι ανακατευοντας και δοκιμαζοντας.

Καλη όρεξη και …
σας φιλω γλυκα.

20140702-173036-63036163.jpg

Οι πατατες ψηθηκαν ξεχωριστα για να παρουν αυτη τη λεμονατη γευση και την τραγανη υφη.

20140702-173036-63036778.jpg

 

 αυτο για μενα ειναι ο ορισμους του γκουρμε.

 

20140702-173036-63036485.jpg

 

η μελιτζανοσαλατα που εγινε αναρπαστη.

Advertisements

2 thoughts on “Ζήσε τον πιο νοστιμο σου μύθο.

  1. Ο τρόπος που μιλάς και που εκτιμάς όλα όσα μας καθορίζουν σαν Έλληνες, ειναι ενα απο τα πολλα που θαυμαζω σε σένα. Φιλια πολλά αγαπημένο μου Δεσποινακι!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s