the Keeper᾽s House at London’s Royal Academy

IMG_7344

Roasted fillet of wild Seabass

 

O Oliver Payton ειναι Ιρλανδος restaurateur  γνωστος στο ευρυ κοινο σαν κριτικος της βρεττανικης τηλεοπτικης σειρας  Great British Menu. Προσφατα (Οκτωβριο του 2013) ανοιξε ενα εστιατοριο στο υπογειο της Βασιλικης Ακαδημιας  στο Πικαντιλλυ.    Στο  Keeper᾽s House  μπαινεις απο την αυλη της  Ακαδημιας  και κατεβαινεις μια στενη σκαλα σαν σε κατακομβη.  Αυτο που συναντας στο υπογειο ειναι μια συμπαθεστατη αιθουσα που σε χαλαρωνει με το πρασινο κυπαρισσι χρωμα στους τοιχους.   Κομψα λευκα λινα τραπεζομαντηλα και επιπλα φωτιζουν τον χωρο.   Το εστιατοριο δεν ειναι παντα ανοιχτο στο κοινο παρα μονο μερικες φορες την εβδομαδα.   Ανοιγει καθε μερα  ομως για τα μελη του κλαμπ και τους ευεργετες-φιλους της ακαδημιας, πραγμα που μας το επανελαβε ουκ ολιγες φορες ο σερβιτορος.

Χωρις ενδοιασμο ομως θα πω οτι αυτο ηταν το καλυτερο γευμα (lunch) μου στο Λονδινο.  Το μικρο ζεστο καρβελακι απο sourdough  ηταν τοσο φρεσκο που θα πρεπει να ειχε βγει απο τον φουρνο πριν μερικα λεπτα.  Η σαλατα (Fennel salad with grapes and broad beans, lime dressing)  δροσερη και ντελικατη.  Τα ραβιολια και το ψαρι που ακολουθησαν εξαιρετικα.  Αυτη η αναρτηση δεν ειναι κριτικη.  Ειναι μια υπενθυμιση στον εαυτο μου να επισκεφθω ξανα το Keeper᾽s House την επομενη φορα που θα βρισκομαι στο Λονδινο, και να γευθω περισσοτερες νοστιμιες απο τον σεφ Ivan Simeoli.  Και φυσικα θελω να το συστησω σε οποιον εχει σκοπο να επισκεφθει το Λονδινο στο μελλον.

Σας φιλω γλυκα.

 

IMG_7341

crayfish and tarragon raviolo

The Keeper’s House

Royal Academy of Arts
Burlington House
Piccadilly
London
W1J 0BD
020 7300 5881
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s