σημερα

Δύσκολη μερα σημερα. Ο καθένας την βλέπει και την βιώνει διαφορετικα. Μετα απο δυο εβδομάδες που διαβάσαμε – και τι δεν διαβάσαμε – παρατηρώ πως ο κοσμος εχει την αγωνία για το άγνωστο. Και αντιδρά οπως ακριβώς θα αντιδρούσε σε μια περίπτωση αναμονής ιατρικών εξετάσεων. Ισως λιγο πιο ήρεμα γιατι παντα τα θεματα υγείας βαραίνουν περισσότερο απο οποιαδήποτε πολιτική εξελιξη.

Θεωρώ πως δεν ειναι ημέρα για παραλληλισμούς με μακρινές η πρόσφατες ιστορικές στιγμές. Η ιστορια μπορει να λέμε οτι επαναλαμβάνεται, αλλα οι ιστορικές στιγμές έχουν η καθεμία τους δικούς της πρωταγωνιστες και τη δικη της έκβαση. Η θεατρική παράσταση αφήνει αλλες εντυπώσεις οταν ο θίασος αλλάζει.

Θεωρώ πως δεν ειναι ωρα για πολεμικές και πατριωτικές ιαχες. Εδω δεν κανει η Δεσπω πόλεμο με νύφες και μ´ αγγονια, ούτε παίρνουμε τα όπλα και τα βουνά.

Θεωρώ οτι εχουμε μπει σε ενα μονόδρομο αλλα δεν ξέρει κανεις πως θα εξελιχθεί η πορεία μας. Ούτε οι ίδιοι οι διαπραγματευτές. Το άγνωστο μας τρομάζει και τους τρομάζει.

Θεωρώ πως δεν ειναι ωρα για εθνικές εξάρσεις, ούτε για απαγγελία όλων των πατριωτικών ποιημάτων που γράφτηκαν σε αλλες εποχές με αλλες ανησυχιες. Σημερα τα προβληματα ειναι κοινωνικά και οικονομικά. Τα όπλα ειναι τα επιχειρήματα και ο διάλογος.

Θεωρω οτι ανηκουμε στην Ευρωπη.

Ευχη μου ολα να πανε καλα.

Σας φιλω γλυκα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s